Favicon Uniek Geboortezorg

13-wekenecho:
ontdek de magie van echoscopie

Wat is een 13-wekenecho?
De 13-wekenecho staat ook wel bekend als de NT-meting en is een medische echo die gedaan wordt tussen de 11e en 14e week van de zwangerschap. Tijdens deze echo wordt de nekplooimeting uitgevoerd, waarmee mogelijke genetische afwijkingen worden gescreend. Naast deze meting beoordeelt de echoscopist de basisstructuren en organen van de foetus, waardoor het een belangrijk moment is om inzicht te krijgen in de vroege ontwikkeling van de baby. De 13-wekenecho biedt een screening en is geen definitieve diagnose.

13-wekenecho

Wat kun je verwachten tijdens de 13-wekenecho?
Van zorgvuldige metingen van de foetusgrootte tot de belangrijke nekplooimeting als screeningsinstrument voor genetische afwijkingen. Na de echo bespreken onze echoscopisten met jou hun bevindingen en eventuele vervolgstappen. Ook staan ze klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Waarom een 13-wekenecho bij Uniek Geboortezorg?
Onze echoscopisten delen op een persoonlijke, betrokken manier gedetailleerde informatie over de zwangerschap zodat jij naar huis gaat met waardevolle inzichten en een vertrouwd gevoel. We geloven in goede voorbereiding en gedetailleerde informatie om jou te ondersteunen bij de volgende fase van jouw zwangerschap. Wij staan klaar om dit bijzondere moment met jou te delen.Meer informatie over de 13-wekenecho en de 20-wekenecho?
Ga naar de website www.pns.nl voor meer informatie over onderzoeken tijdens de zwangerschap en na de geboorte. Lees ook de folder over de 13-wekenecho en 20-wekenecho. Vind jij het fijn om meer te weten over leefstijl, onderzoeken, cursussen en de rol van een verloskundige? Op deze pagina staan verschillende folders waarin allerlei belangrijke onderwerpen worden behandeld.

NL / ENG