Favicon Uniek Geboortezorg

20-wekenecho:
ontdek de magie van echoscopie

Wat is een 20-wekenecho?
De 20-wekenecho wordt ook wel ‘structurele echo’ genoemd en is een medische echo die meestal wordt uitgevoerd tussen de 18e en 21e week van de zwangerschap. Tijdens deze echo worden de belangrijkste organen en structuren van de foetus grondig beoordeeld. Het biedt gedetailleerd inzicht in de ontwikkeling en gezondheid van je baby.

20-wekenecho foto

Wat kun je verwachten tijdens de 20-wekenecho?
Van zorgvuldige metingen van de foetusgrootte tot het grondig beoordelen van organen en structuren. De 20-wekenecho geeft een uitgebreid beeld van de baby’s ontwikkeling en kan eventuele afwijkingen in een vroeg stadium detecteren. Na de echo bespreken onze echoscopisten hun bevindingen en eventuele vervolgstappen. Ook zijn ze beschikbaar om al je vragen te beantwoorden.

Waarom een 20-wekenecho bij Uniek Geboortezorg?
Onze echoscopisten delen op een persoonlijke, betrokken manier essentiële informatie over de zwangerschap. Hierdoor verlaat je de echo met waardevolle inzichten en een vertrouwd gevoel. Bij Uniek Geboortezorg geloven we in grondige voorbereiding en gedetailleerde informatie om je optimaal te ondersteunen bij de volgende fase van je zwangerschap. Wij staan klaar om dit bijzondere moment met jou te delen.

Wanneer moet je voor een 20-wekenecho naar een gynaecoloog?
Er zijn situaties waarin een zwangere vrouw doorverwezen kan worden naar een gynaecoloog voor de 20-wekenecho, afhankelijk van specifieke medische omstandigheden. Enkele situaties waarin dit kan gebeuren:

  • Hoog risico zwangerschap:
  • Eerdere complicaties
  • Medische aandoeningen
  • Genetische overwegingen

De beslissing om een 20-wekenecho door een gynaecoloog uit te laten voeren hangt af van de individuele gezondheidssituatie van de zwangere vrouw. De verwijzing kan komen van de huisarts, verloskundige of andere zorgverleners, gebaseerd op de specifieke behoeften en omstandigheden van de zwangerschap.
Meer informatie over de 13-wekenecho en de 20-wekenecho?
Ga naar de website www.pns.nl voor meer informatie over onderzoeken tijdens de zwangerschap en na de geboorte. Lees ook de folder over de 13-wekenecho en 20-wekenecho. Vind jij het fijn om meer te weten over leefstijl, onderzoeken, cursussen en de rol van een verloskundige? Op deze pagina staan verschillende folders waarin allerlei belangrijke onderwerpen worden behandeld.

NL / ENG