Over ons

Als mama’s hebben wij bij elkaar opgeteld 10 kinderen. En als verloskundigen en echoscopisten delen wij samen één onbetwistbaar inzicht: elke zwangerschap, bevalling en elk kindje is volstrekt uniek. Het is onze wens dat jij je welkom en gehoord voelt.

Onze zorg draait om JOU
Uniek Geboortezorg staat voor persoonlijke aandacht, waarbij we jou en je partner leren kennen, jullie wensen respecteren en een zorgplan op maat maken dat perfect aansluit bij jullie behoeften en verwachtingen. We geloven in de kracht van keuze en ondersteunen diverse geboorteplannen, waarbij we continu streven naar een veilige en positieve ervaring voor jou en je baby.

Verloskunde en echoscopie onder één dak
Vanaf heel vroeg in de zwangerschap maken wij echo’s waarbij je een nieuw leven ziet ontstaan. Met ons brede aanbod aan echo’s volgen wij de groei van jouw kindje tijdens deze unieke reis.

Unieke groet,

Samantha en Rosanne

Een vast team voor alle zorg die jij nodig hebt

Samantha de Roode
Verloskundige en echoscopisteCollega’s over Samantha:
“Samantha is een krachtige, gepassioneerde vrouw en heeft haar hart op de juiste plek. Al 7 jaar lang zijn wij collega’s en steunen wij elkaar (letterlijk) door dik en dun. Je kunt Sam niet alleen wakker maken voor een bevalling, maar óók voor SUSHI, SUSHI en nog eens SUSHI. Dit staat dan ook minimaal 1x per week bij haar thuis op het menu.”

Rosanne van Jole
Verloskundige en echoscopiste

Collega’s over Rosanne:
“Rosanne is goudeerlijk, powermama én bonusmoeder. Wij zijn ‘collega besties’ en hebben daardoor vaak aan 1 woord genoeg. Waar de meeste mensen juist even lekker aan he-le-maal niets denken (lees: in de sauna) gaan de radartjes bij Roos op volle toeren draaien. Dan bedenkt zij een berg aan nieuwe ideeën om ons werk nóg leuker en beter te maken.”

Yvonne Verschoor
Verloskundige en echoscopiste

Yvonne Verschoor

Collega’s over Yvonne: “Yvonne heeft ons in de opstart van Uniek enorm aangemoedigd en gesteund. Wij zijn dankbaar dat wij haar mogen verwelkomen in ons team. Zij is een keiharde werker, een echte doorzetter en heeft haar hart op de juiste plek. Vriendelijkheid en meeleven staan bij haar voorop. Ze zegt waar het op staat. En daar zijn wij gek op. Een typisch gevalletje “right place, right time”.

Waarom Uniek Geboortezorg?

Na vele jaren werkervaring als verloskundigen in Almere zagen wij dat er enorm veel kansen bleven liggen. Vooral de periode na de bevalling, een zeer cruciale fase, krijgt vanuit ons extra focus.

Verloskundige zorg in Nederland is mooi, prachtig en goed geregeld. Maar het stukje nazorg voor jou als mama is soms ver te zoeken. In ons dagelijks werk, maar ook in onze privélevens kennen wij mama’s die zich soms zo verloren voelen. Ze leggen zichzelf van alles op en vinden dat ze moeten genieten. Ook durven ze niet altijd uit te spreken dat het heel pittig kan zijn, het hebben van zo’n grote verantwoording over een klein prachtig nieuw leven.

Daarin willen wij de mama’s meer ondersteunen. Wij bieden daarom ook ons postpartum programma ‘UNIEK mama’ aan. Hierin bespreken wij als verloskundigen, samen met jou en andere mama’s, belangrijke onderwerpen zoals: urineverlies, sporten, vrijen, borst- en flesvoeding, weer aan het werk gaan. Wij werken daarvoor samen met onder andere een lactatiekundige, bekkenbodemfysiotherapeut en sportinstructeur. Dit speciale programma gaat even alleen over jou, mama. Tijd en aandacht voor jou.

De kosten van deze ‘UNIEK mama’ cursus worden helaas nog niet vergoed. Maar wij zijn druk in overleg met een aantal zorgverzekeraars.

× Neem contact op